it gerecht is al generaties lang geliefd en brengt de smaken van vroeger terug naar je tafel. Het is eenvoudig te maken en perfect voor een cheat day.
Ingrediënten
1 kg rundvlees (sukadelappen), in blokjes gesneden
3 grote uien, in ringen gesneden
2 eetlepels boter
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
2 eetlepels bloem
1 eetlepel azijn
500 ml runderbouillon
1 eetlepel appelstroop (optioneel)
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Vlees bereiden: Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Uien fruiten: Voeg de uienringen toe aan de pan en bak ze op een laag vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 10-15 minuten.
Roux maken: Strooi de bloem over de uien en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten meebakken zodat de rauwe smaak verdwijnt.
Vocht toevoegen: Voeg de azijn toe en roer goed door. Voeg daarna de runderbouillon geleidelijk toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Stoofpot samenstellen: Voeg het vlees weer toe aan de pan, samen met de laurierblaadjes, kruidnagels en eventueel de appelstroop. Breng het geheel aan de kook.
Stoven: Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de hachee zachtjes stoven voor minstens 2 uur, of tot het vlees heerlijk zacht is. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
Serveren: Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels voor het serveren. Serveer de hachee met aardappelpuree of gekookte aardappelen en rode kool voor een traditionele maaltijd.
Voedingswaarde per portie (ongeveer 200g)
Calorieën: 350 kcal
Eiwit: 25 g
Vet: 20 g
Koolhydraten: 15 g
Vezels: 3 g
Suikers: 5 g
Geniet van dit heerlijke, troostrijke gerecht dat je meeneemt naar de knusse keukens van het oude Nederland. Smakelijk eten!
Commentaires