Ingrediënten:
500g kipgehakt
1/4 kopje gehakte rode ui
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijn
1/4 kopje gehakte verse koriander
Zout en peper naar smaak
1 avocado, gepureerd
1 tomaat, in blokjes gesneden
1 eetlepel limoensap
4 blaadjes botersla
4 plakjes tomaat
4 plakjes rode ui
Bereidingswijze:
Meng het kipgehakt, rode ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, gehakte koriander, zout en peper in een kom tot alles goed gecombineerd is.
Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en vorm er burgers van.
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Gril de kippenburgers ongeveer 5-6 minuten per kant, of tot ze gaar zijn en een interne temperatuur van 75°C hebben.
Meng ondertussen de gepureerde avocado met de tomaat, limoensap, zout en peper om de guacamole te maken.
Leg een blaadje botersla op de onderkant van elke burger, gevolgd door een plakje tomaat, een plakje rode ui, een kippenburger en een flinke lepel guacamole.
Dek af met de bovenkant van de burger en serveer direct.
Geniet van deze sappige keto kippenburgers met guacamole!
Voedingswaarde (per portie):
Calorieën: Ongeveer 320 kcal zonder burger bun, 410g met burger bun
Koolhydraten: 8g zonder brood , 16g met burger bun
Vetten: 20g
Eiwitten: 25g
댓글