top of page

InBody Scan

 InBody geeft onze lichaamssamenstellingsanalyse een gedetailleerde beschrijving van waaruit uw lichaam bestaat. Het omvat metingen van vet, spieren, mineralen en lichaamswater om u een duidelijk inzicht te geven in uw huidige lichaamssamenstelling. Met deze informatie kunt u uw fitnessdoelen afstemmen en veranderingen in uw levensstijl aanbrengen die u zullen helpen het lichaam te bereiken dat u wenst.

blob.jpg

InBody 270

InBody 270 | Body Composition Analyzer

De InBody 270 Body Composition Analyzer is een ultieme generatie apparaat dat gaat verder dan alleen gewicht en geeft binnen een minuut een uitgebreid overzicht van de lichaamssamenstelling.

Wat kunnen wij meten met de InBody 270?

Spiermassa

Spier percentage

Vetmassa

Vetpercentage

Basal Metabolic Rate

Hoe en waar zijn de vet en spier verdeelt in het lichaam.

Aantal mineralen 

Totaal water

 

Zo kan er snel een nauwkeurig advies gegeven worden op het gebied van voeding, beweging en leefstijl.

Voor jouw gezondheid

Gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat te veel vet een enorm gezondheidsrisico inhoudt. Problemen als hypertensie, verhoogd vetgehalte in het bloed (vetten en cholesterol), diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, ademhalingsmoeilijkheden, ziekte van de galblaas en heel wat andere gezondheidsproblemen zijn gerelateerd aan obesitas.

De huidige epidemie van obesitas bij kinderen en volwassenen heeft het belang van het kennen van het lichaamsvet van een persoon voor gezondheid op korte en lange termijn in de kijker gezet. Een belangrijk onderdeel van het begrijpen van de gezondheid van een gebruiker is het onderscheid maken tussen wat gezond is en wat niet, vooral als het op vet aankomt.

Iedereen gaat ervan uit dat het gezond is om zo weinig mogelijk vet te hebben. Maar mager zijn betekent niet automatisch dat u minder gezondheidsrisico heeft. Mager zijn verwijst naar een gewicht lager dan de aanbevolen waarden in de leeftijd-lengte-gewicht tabellen. Vetvrije massa verwijst echter naar spieren, beenderen en de vetsamenstelling van iemands lichaamsgewicht. Vetvrij zijn betekent eerder een grotere spiermassa ontwikkelen dan mager zijn.

Het begrijpen van de verschillen tussen dunheid, slankheid, overgewicht en obesitas is ook belangrijk voor gezondheidsdeskundigen.

inbody.png
Patient on Scale

Voordelen

van 3 tot 99+ jaren oud

Levert in een minuut basisgegevens voor voedingsadvies en behandeling van obesitas

Ontwikkel jouw volledige fysieke fitnessprofiel

Controleer het verlies van lichaamsvet en de spiergroei als gevolg van lichaamsbeweging/dieet

Beschrijf veranderingen als gevolg van groei, ontwikkeling en veroudering.

Voor kinderen

Volg eenvoudig de groeitrends gedurende de kindertijd en adolescentie


De kindertijd en de adolescentie worden gekenmerkt door complexe veranderingen in gewicht, lengte en lichaamssamenstelling, waardoor het moeilijk is om groeitrends en de daarmee samenhangende gezondheidsrisico's te beoordelen. Analyse van de lichaamssamenstelling levert waardevolle informatie op voor het monitoren van groeitrends gedurende de kindertijd en adolescentie.

Hoewel fysiologische aspecten gemakkelijker kunnen worden waargenomen, mag het verband tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid niet worden genegeerd, aangezien dit een aanzienlijke impact kan hebben op de mentale en sociale ontwikkeling van de jeugdpopulatie. Voeding is een integraal onderdeel van een goede ontwikkeling, vooral omdat ongezonde eetgewoonten zich in de jeugd beginnen te vormen en vaak tot in de volwassenheid blijven bestaan. Kinderen uit gezinnen met lage inkomens consumeren minder vaak voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, waardoor ze het risico lopen op ondervoeding en een vertraagde neurale ontwikkeling. Deze belangrijke indicatoren voor normale groei worden statistisch beïnvloed door het lichaamsgewicht en de spier-vetbalans. Traditionele gezondheidsmetingen, zoals de BMI, zijn echter ongevoelig en niet in staat de fysiologische veranderingen te weerspiegelen die ten grondslag liggen aan gewichtsschommelingen. Het meten van de lichaamssamenstelling is dan ook een essentieel onderdeel van de gezondheidsbeoordeling van kinderen en adolescenten.

InBody biedt nauwkeurige en betrouwbare metingen van de lichaamssamenstelling voor het volgen van veranderingen in groei en rijping gedurende de jeugd en volwassenheid. Het is van cruciaal belang om de lichaamssamenstelling tijdens de puberteit te kunnen monitoren, omdat de vetvrije massa (FFM) en de vetmassa (FM) in deze periode snel kunnen veranderen. Deze veranderingen worden beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder genetica, voeding, levensstijl en omgeving, en hebben verschillende implicaties voor de ontwikkeling over het hele groeispectrum. Veranderingen in de lichaamssamenstelling van de kindertijd tot de vroege kinderjaren zijn in verband gebracht met verschillende gebieden van de cognitieve functie, en opkomend onderzoek wijst op een verband tussen lichaamssamenstelling en academische prestaties.

 

Door het toenemende aantal zwaarlijvige kinderen bij kinderen hebben zwaarlijvige adolescenten een hoger percentage gemiste schooldagen per jaar dan adolescenten met een normaal gewicht. Een verminderd schoolbezoek kan een impact hebben op de sociale en mentale ontwikkeling, waardoor de motorische en cognitieve vaardigheden worden belemmerd. Door trends in de lichaamssamenstelling in de vroege kinderjaren of adolescentie te identificeren, kunnen negatieve effecten op de gezondheid die zich kunnen vertalen in een slechte ontwikkeling of academische prestaties worden voorkomen.

Happy Girl
Tourist Couple with Map

Voor senioren

De lichaamssamenstelling is essentieel voor het begrijpen van de spier- en vetsamenstelling van een patiënt en hoe deze informatie de gezondheids- en ziekterisico’s beïnvloedt. Een dieper inzicht in de balans van de lichaamssamenstelling helpt bij het begeleiden van behandelingen en het richten op specifieke gebieden voor verbetering om functionele beperkingen, sarcopenie en kwetsbaarheid om te keren of te voorkomen. InBody-apparaten zijn niet-invasief en handig, waardoor het het ideale hulpmiddel is om te implementeren in preventie- en behandelingsprogramma's. De InBody-test levert uitgebreide resultaten op die kunnen worden gebruikt om patiënten voor te lichten en te betrekken bij hun gezondheid en het risico op blessures als gevolg van een lage spiermassa.

In minder dan 60 seconden biedt de InBody Test gemakkelijk te begrijpen, nauwkeurige en objectieve metingen om de huidige skeletspiermassa van de patiënt te evalueren en het risico op sarcopenie of kwetsbaarheid te bepalen. Artsen kunnen de InBody resultaten gebruiken om:

Identificeer gebieden die verzwakt zijn door spierverlies en die het risico op gezondheidscomplicaties of vallen vergroten
Beoordeel de spiermassa om spierverlies te bepalen en terug te winnen via revalidatieprogramma's


Kwantificeer het gezondheidsrisico door de evaluatie van de verdeling van lichaamsvet


Volg vochtonevenwichtigheden gerelateerd aan verlies van spiermassa, oedeem of ontsteking.

bottom of page