Ingrediënten:
500g kipfilet, in blokjes gesneden
2 eetlepels kokosolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel geraspte gember
2 eetlepels kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
1 blikje (400ml) kokosmelk
Zout en peper naar smaak
Verse koriander, gehakt (optioneel, als garnering)
Bloemkoolrijst (optioneel, als bijgerecht)
Bereidingswijze:
Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en bak nog eens 1-2 minuten, tot de specerijen geurig zijn.
Voeg de kipfilet toe en bak tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5-6 minuten.
Giet de kokosmelk erbij en roer goed door. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt en de kip gaar is, ongeveer 15-20 minuten.
Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander als je dat lekker vindt.
Serveer de keto kip curry warm, eventueel met bloemkoolrijst als bijgerecht. Geniet ervan!
Commentaires