top of page
Foto van schrijverAdrian Bratu

Keto Kip Parmezaan

Bijgewerkt op: 7 mei




Keto Kip Parmezaan


Ingrediënten:

  • 4 kipfilets

  • 1/2 kopje amandelmeel

  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 theelepel gedroogde basilicum

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • Zout en peper naar smaak

  • 1 ei, losgeklopt

  • Olijfolie (voor het bakken)



Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng in een ondiepe schaal het amandelmeel, Parmezaanse kaas, gedroogde basilicum, knoflookpoeder, zout en peper.

  3. Doop elke kipfilet eerst in het losgeklopte ei en vervolgens in het amandelmeel mengsel, zorg ervoor dat de kip gelijkmatig bedekt is.

  4. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant.

  5. Leg de gebakken kipfilets op de voorbereide bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze volledig gaar zijn en de kaas knapperig is.

  6. Serveer de keto kip Parmezaan met een bijgerecht naar keuze en geniet ervan!


Voedingswaarde (per portie):

  • Calorieën: Ongeveer 350 kcal

  • Koolhydraten: 3g

  • Vetten: 20g

  • Eiwitten: 35g

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page